diumenge, 7 de novembre del 2010

Felipe González a Badalona


Felipe González va intervenir en un míting a Badalona. De suport a José Montilla i on va intervenir també l'alcalde de la ciutat, Jordi Serra.

Felipe va parlar d'economia internacional, de la crisi financera i d'immigració. Va parlar clar.

Davant dels vents xenòfobs que per exemple proclamen que Obama no és americà, va dir que els immigrants van allí on els poden pagar i viuen on poden pagar l'habitage. El que cal és que les persones més vulnerables deixin de competir pels serveis; cal proveir la millor salut i educació possibles, és just humanament i és positiu econòmicament. Va deixar clar que la única manera d'acabar amb la immigració irregular seria infligir una multa de mig milió d'euros a aquells qui contracten immigrants irregulars.

Està clar que ens volen fer creure que cal acomiadar empleats públics i disminuir els serveis, Cameron n'és l'abanderat. Ningú diu res, i sembla que no s'exigeix responsabilitat a la nefasta gestió, nefasta i immoral, del sector financer internacional. I tothom blasma quan hi ha un error en la gestió pública.

Felipe González va dir que de tots els plans d'ajust europeus, el de Zapatero en els matisos, es pot veure que és dels més progressistes. Cal dir, cal explicar, que les pensions mínimes es revaloritzaran, per exemple.

Falta parlar clar, explicar a la gent el que passa, i sinó ho fa l'esquerra qui ho farà? Els límits morals al sistema econòmic cal que siguin exigits.

Per últim, un professor d'IESE deia que l'objectiu d'una empresa no és fer diners, l'objectiu d'un banc tampoc, es pot afegir. Dir això és com dir que l'objectiu d'una persona és respirar. Donar bons serveis, fabricar bons béns, és l'objectiu, i així vindrà el negoci. Això tan senzill que s'ha oblidat a partir del nefast fer diner ràpid, està en la base de la refundació d'un capitalisme que ha de tenir bases morals, un capitalisme social.