dissabte, 26 de març del 2011

Sin tí no soy nada

En el baròmetre del CIS de gener els partits i els polítics som el 3r problema per a la gent.

Hem de canviar coses.

Regles de joc, maneres de fer, normes.

Però al marge de persones i legítimes aspiracions de persones, Rubalcaba i el PSOE encerten.

Sense la cultura, sense la música, sense la creativitat, la política és més difícil que arribi al cor i al cap de la gent.

El nou cicle necessita d'una aliança amb la cultura i la música. De cara el maig el municipalisme progressista, necessita de la cultura. Hereu també l'encerta. Ànim!!

dijous, 3 de març del 2011

Més Europa, més govern econòmic, més justícia

Veiem que els mercats imposen el seu dictat. I veiem immoralitat: les persones que tenen una hipoteca i no poden pagar, a banda de perdre el pis han de continuar el deute.

És temps de lideratges morals. Europa és laica, però no és bo que els seus líders no parlin de valors. I no és bo que no hi hagi una Europa amb govern polític. Amb presidència.

Hi ha una altra resposta econòmica a la crisi, que les retallades. I que les retallades que laminen els serveis públics i busquen anar-los deteriorant. Ho veiem clar al Regne Unit, i a Catalunya hi veiem indicis.

Sabem que hi ha una altra manera. Ho sap Obama. Ho sabem els socialistes europeus. Cal explicar-ho.

Sense full de ruta progressista per superar la crisi no hi ha esquerra de futur.

La renovació dels socialisme català va lligada al redreçament del socialisme europeu.

I al món cal que els líders econòmics es reuneixen en una mena de G-20 més les agències econòmiques internacionals. Amb líders morals com Obama també. Que busquin jocs de suma positiva, on sigui possible l'activitat privada i el guany, però a no costa de la misèria de tants.

O posem regles globals i impostos a les transaccions, al capitalisme, o aquest sense control, tutelarà les democràcies. Tenim només la força de la convicció per estendre-la a la societat.