dissabte, 4 de juny del 2011

Badalona. L'hora d'Artur Mas

Qui serà alcalde de Badalona el dia 11 de juny, no afecta només Badalona. Juliana, Rahola i Puigvert a La Vanguardia ho estan advertint.

El PP de la FAES i Gènova ha fabricat un experiment guanyador a Badalona. La idea de fons, és establir el campament base, l'Ermua Catalana o el cavall de Troia en paraules d'aquests periodistes.

No ens enganyem, com l'Estatut, el recurs que va plantejar, pretén deixar fora de combat el PSC. L'experiment, en una segona fase, pretén dividir Catalunya en dos blocs, el nacionalisme-espanyolisme i l'independentisme.

Trencar tota la feina que hem fet en 30 anys. La feina de la unitat civil. Per dividir Catalunya i portar i consolidar el PP al govern d'Espanya.

No és fàcil. Però calen visions de país i d'Estat. No és l'hora de tàctica sinó de visió de país. No és l'hora de visions només de partit.

En aquesta segona transició en la que estem, ens cal l'esperit dels homes i dones que van fer la primera. Homes i dones generosos, que pensaven més en la societat i en el país, a banda de pensar en els partits.

Badalona no és només Badalona. Estem decidint coses de com pot ser la Catalunya i l'Espanya dels propers anys. Que tothom ho tingui clar. Puigvert deia que CiU vagi en compte amb els experiments. CiU no té base social a l'àrea metropolitana. El president de la Generalitat s'ho ha de pensar bé.